mandag 29. november 2010

Øvingsoppgave 2 Plagiat og kopiering


Plagiering
Digitale tekster, plagiat og hva slags utfordringer vi står ovenfor i skolen i denne sammenhengen skal jeg skrive litt om her. Plagiat og kopiering er en kjent utfordring som vi står ovenfor i skolehverdagen.  På sjuende trinn er kopiering av tekst et kjent problem, spesielt i fag som samfunnsfag og RLE. Når man får i oppgave å finne ut av for eksempel andre verdenskrig, søker noen på andre verdenskrig og kopierer de første linjene over i et nytt dokument. Klipp og lim er noe de blir veldig gode til etterhvert! Det spiller ingen rolle om de helt skjønner hva som står der, de har gjort oppgaven! Ferdig med det. 
Det å skulle gjøre teksten til sin egen, skrive med egne ord om hva som står i dokumentet er for mange veldig vanskelig. Plagiering av tekster, sånne som fortellinger og så videre i norskfaget ser vi i sjelden grad på sjuende trinn. 
Mange elever på mellom trinnet har nok vanskeligheter med å forstå at plagiering er juks, dette må man jobbe mye med. Jeg kan ikke helt se at det er en bevisst handling for å jukse, at de kopierer noe fra andre. Det er veldig viktig at man jobber mye med kildelære!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar