søndag 28. november 2010

Øvingsoppgave digitale bilder 1

Digitale bilder
Oppgaven her går ut på å ta et bilde i breddeformat der motivet er plassert på midten. Etter mye tenking og stirring ut i luften og på mulige motiv, falt blikket på playmofigurene til minsten. Har her tatt et bilde av en kriger.


Neste bilde er krigeren redigert etter tredjedelsregelen. Her kan vi kanskje tenke oss at han stirrer ut i rommet på jakt etter fiender.


Her er det samme bilde skåret og redigert til et kvadratisk format. Har dessuten gjort bildet litt varmere.




I det kvadratiske bildet kommer krigeren best fram. Det er ingen andre flater rundt som tar oppmerksomheten bort fra krigeren som jo er hovedmotivet.   

Her har playmofiguren funnet fienden sin, bildet er tatt i fugleperspektiv. Bildet viser tydelig at de to fekter med hverandre.


Dette er tatt i et normalperspektiv. Her kan vi også se tydelig at de kriger med hverandre! Dette bildet synes jeg er det beste. Her kan man se handling og "utrykkene" i øynene deres, her er det full krig!


Alle bildene mine har jeg tatt med et Canon Digital IXUS 70. Jeg har redigert dem i Picasa og i Picnik. 



pacific+morning


Her er et bildet hentet fra FlickrCC. Dette viser solnedgang i Stockholm. Her ser vi at fotografen har brukt tredjedelsregelen. Vi ser brygga og treet som hovedmotiv i bildet. Det er også skapt en balanse i bildet ved at man har et tre til høyre som også er med på å ramme inn bildet. Ellers er en horisontallinje også plassert etter tredjedelsregelen. Liker også godt hvordan man ser solnedgangen til venstre i bildet, da dette også er med på å skape balanse og en fin fargetone som jo også er med på å skape kontrast i bildet. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar