onsdag 1. desember 2010

Regneark



Regneark
Alle mine undervisningstimer er på 7. trinn. Her er en liste over fagene, der regneark kan benyttes eller bør benyttes. 
Matematikk: Her brukes regneark til kapittelet som heter "behandling av data". For eksempel de berømte terningkastene... Vi bruker læreverket Abakus fra Aschehoug.
Kroppsøving: Her brukes regneark til diverse registreringer. Her er det et bildet av et eksempel på regneark brukt i svømming.  Her har altså elevene i 7A og 7B svømt så langt de kan i løpet av en svømmetime. Jeg har registrert antall svømte lengder, har laget regnearket slik at det regnet ut antall svømte meter. Har også tatt med totalt antall svømte meter i klassene, og gjennomsnitt i de to klassene. Har satt inn et stolpediagram i 3D, for lettere å se resultatene. Regnearket er laget i Excel. Dette regnearket er nokså enkelt, så dette kunne også elevene selv ha laget, med litt hjelp fra lærer. Regneark kan også benyttes til planlegging av overnattingstur, som er et av målene i KL06.



Naturfag: her brukes regneark til diverse registreringer og målinger.
Samfunnsfag: Her kan regneark også brukes til diverse registreringer. Som for eksempel registrering av forurensning i ulike verdensdeler.


Ellers bruker vi på 7. trinn regneark til registrering av forskjellige resultater. Vi har hver uke ukeprøve, gloseprøve og ukas ord prøve. Disse resultatene registrerer vi i forskjellige regneark, veldig nyttig til for eksempel utviklingsamtaler!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar