lørdag 26. november 2011

Læringsarbeid i "skyen"


Cloud computing
Bildet er hentet fra Vector Graphics







Gjennom læringsarbeid basert på tjenester i “skyen” står vi ovenfor mange nye muligheter og en del utfordringer. Nå er det jo ikke slik at man virkelig henter de ulike nettbaserte applikasjonene og lagrer filene sine oppe i en sky. Dette foregår på en terminal server, som kan være plassert et hvilket som helst sted.
Jeg har litt erfaring med dette i undervisningssammenheng fra vår LMS, Moodle. Der tilbyr Microsoft elevene en tjeneste gjennom Live@Edu. Dette gjør at lagringen av dokumenter skjer i “skyen”. Her har man også delingsmuligheter med andre. Dette gjør da at elevene kan jobbe med, eller i det samme dokumentet, ved for eksempel gruppearbeid, på forskjellige datamaskiner.
Jeg ser at det kan gi store fordeler fordi man da har dokumentene tilgjengelig både hjemme og på skolen. En annen fordel er infrastrukturen med tanke på at programvare på maskinene kan holdes på et minimumsnivå. De nettbaserte applikasjonene ligger da tilgjengelig på nett.

En av utfordringene knyttet til “skyen” er at man må ha tilgjengelig netttilgang og båndbredde på et bra og stabilt nivå. Jeg har erfaringer med at det ikke alltid fungerer som det skal, programmer/applikasjoner som “henger” seg opp kan være et problem i klassesammenheng.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar